VoorbeeldHet is goed om op de hoogte te zijn van de staat van een gebouw en zijn installaties. Met een Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP) brengt Hogeslag Techniek de kosten voor uw technische installaties overzichtelijk in beeld. Kosten voor vervanging maar ook voor preventief onderhoud, waarmee u de levensduur van uw installaties zelfs kunt verlengen.

In de NEN2767 norm is vastgelegd wat de theoretische levensduur van een installatieonderdeel is. Voor een CV ketel tot een vermogen van 30 kW staat bijvoorbeeld een theoretische levensduur van 15 jaar. Als de ketel nu 8 jaar oud is kan hij in theorie nog 7 jaar mee. Over 7 jaar is dus een bedrag nodig voor vervanging.

Door alle installatieonderdelen op deze manier te bekijken, kan een financiƫle planning voor de lange termijn gemaakt worden.

Als er tijdens een inspectie aan de CV ketel gebreken worden geconstateerd, wordt er een nieuwe conditie berekend. Deze gebreken zullen verholpen moeten worden, anders zal de ketel de 15 jaar waarschijnlijk niet halen. Met als gevolg dat de ketel eerder vervangen moet worden.

 

Download hier een voorbeeld van een onderhoudsplanning.